中国国际汽车照明论坛(IFAL)

2014年议程


Forum Agenda

2014619-20上海复旦皇冠假日酒店

June 19-20, 2014 Crowne Plaza Fudan, Shanghai

Time

     

Contents

   

Speakers

主持人

Session  Chair

619(星期四)上午

June 19(Thursday) Morning

地点:  大宴会厅(二楼)

Location: Grand Ballroom(2F)

8:30-8:50

20分)

开幕式:领导和嘉宾致辞

Opening ceremony

Ad de Visser

Yandan Lin (林燕丹)


复旦大学领导致辞 Welcome Address by Fudan  University

联合国GRE主席致辞 Speech by UN GRE Chairman

国际汽车专家联合会(GTB)主席致辞 Speech by GTB President

国际照明委员会副主席致辞  Speech by CIE vice president

中国照明学会理事长致辞Welcome  Address by CIES President

全国汽车标准化委员会灯光和灯具委员会主任 Speech by NTCAS Lighting & Luminaire Committee Director

8:50-9:30

40分)

Invited Speech邀请报告

Lighting and Light Signalling in the World of  Autonomous Vehicles and Advanced Driver Assistance Systems

汽车和高级驾驶辅助系统中的照明与信号

Marcin Gorzkowski,

Chairman of United Nations’ Working Party on Lighting  and Light Signaling (GRE)

联合国灯光与信号法规部(GRE)主席

9:30-9:50

20分)

茶歇及合影 Break  & Take Group Photos


Topic1: LED Headlamp LED前照灯


9:50-10:15

25分)

Keynote Speech : 专题报告

Enabling LED technologies for future automotive  lighting applications

未来汽车照明中的LED技术应用

Norbert  Lesch

Philips  Automotive Lighting

飞利浦汽车照明

Taiming Zhou

(周太明)

Bart Terburg

10:15-10:3015分钟)

Opti-LED Headlamps - Applications for Safety  Improvement

优化LED前照灯方案在安全驾驶的应用

Rainer  Neumann

Varroc Lighting Systems  GmbH

Varroc照明系统股份有限公司

10:30-10:55

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Future  intelligent headlamp - Intelligent, networked and digitized headlamp

未来智能前照灯——智能化、网络化、数字化前照灯

Bin Zhao赵斌

CATARC

中国汽车技术研究中心

10:55-11:10

15分)

Driver assistance systems in the change of innovative  lighting technologies

创新照明技术变革下的驾驶员辅助系统

Zhiwen Yang

Hella Nanjing Technical Center

海拉(上海)管理有限公司南京研发分公司

11:10-11:35

25分)

Keynote Speech : 专题报告

Multi Chip on Board LEDs versus Assembly of Chip Size  LEDs: Impact on Optics Design for Headlamps

多芯片LED和集成式LED对前照灯光设计的影响

Alexander Guenther

OSRAM Opto Semiconductors GmbH

欧司朗光电半导体有限公司

11:35-12:00

(25)

现场提问

Q & A


12:00-13:30

午餐(自助)

Lunch(Buffet)


619(星期四)下午

June 19(Thursday) Afternoon

地点:大宴会厅  二楼

Location: Grand Ballroom(2F)


Topic2: Optical Design光学设计


13:30-13:55

25分)

Keynote Speech: 专题报告

LED Tail Lamp Design

LED尾灯设计

Thomas Davenport

Optical Solutions Group, Synopsys

新思科技光学解决方案组

Rongqing Liang

(梁荣庆)

Rainer Neumann

13:55-14:10

15分)

Interior Lighting revolution

车内照明的革新设计

Benoit Reiss

Valeo Lighting Systems

法雷奥集团照明系统

14:10-14:25

15分)

Key Points for Light Guide Design of  Daytime Running Lamps

日行灯光导设计要点

George Pan

OSRAM Opto Semiconductors (China) Co, Ltd

欧司朗光电半导体(中国)有限公司

14:25-14:4015分)

Color-Calibrated LIN-RGB Modules and their Impact onto  Automotive Interior Lighting

LIN-RGB颜色校准模组及其对内饰照明的影响

Hongpei Zhu

HELLA  Nanjing Technical Center

海拉(上海)管理有限公司南京研发分公司

14:40-15:05

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Automotive Lighting - Light Guide Modelling

汽车照明导光建模

Hao Wang王浩

OPTIS CHINA

欧棣斯软件(上海)有限公司

15:05-15:15

10分)

现场提问

Q & A


15:15-15:30

15分)

茶歇 Break



Topic3:   Measurements and Evaluation 测量与评价技术


15:30-15:55

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Comparison measurements of different OEM headlamps and their replacements

OEM前照灯和其替换品的对比测量

Tomasz Targosinski

Motor Transport Institute, Poland

波兰机动车研究所

Wilfried  van Laarhoven

Bin  Zhao

(赵斌)

15:55-16:1015分钟)

Latest  Standard and Measurement Technologies on The Spatial Color Nonuniformity of  LED Auto Lamps

LED车灯的光色不均匀性标准和测量技术探讨

Sheng Li

EVERFINE Institute of Optoelectronics

远方光电科学研究院

16:10-16:25

15分钟)

Complexity of AFS measurements - possible improvements?

AFS测量的复杂性——改进空间?

Wilfried van Laarhoven

DEKRA Certification B.V. Netherlands

荷兰DEKRA认证

16:25-16:4015分钟)

A Fast Measurement Method for Light Distribution of  Vehicle Headlamps

一种汽车前照灯光学性能的快速测量方法

Yuan  Gao高源

Fudan  University

复旦大学

16:40-16:5515分钟)

Analysis  on EMC Problems of Automotive HID Headlamp

氙气前照灯的电磁兼容性分析

Tiecheng Wang王铁城

CATARC

中国汽车技术研究中心

16:55-17:10

15分)

EMC  Problems and EMC Testing Technology for LED Automotive Lighting System

LED前照灯系统的电磁兼容性及其检测技术

Xinya Tu

EVERFINE Institute of Optoelectronics

远方光电科学研究院

17:10-17:35

25分)

Keynote Speech: 专题报告

The Research for Electromagnetic Compatibility Test  Method of LED Automotive Lights

汽车发光二极管(LED)车灯的电磁兼容测试方法研究

Hailei Gu顾海雷

SMVIC

上海机动车检测中心

17:35-18:00

25分)

Pannel Discussion 专题讨论

Tomasz Targosinski

LED and the New Technology for Measurement

LED与检测新方法

18:30-20:00

招待晚宴

Dinner

第一天会议结束

End of the First Day

620(星期五)上午

June 20(Friday) Moring

地点:  大宴会厅(二楼)

Location: Grand Ballroom (2F)


Topic4:  Driver Vision and Safety 驾驶员视觉与安全


8:30-8:55

25分)

Invited  Speech 2

Matching Future Headlighting to Driver Vision

基于驾驶员视觉的未来汽车照明

Michael J. Flannagan

University of Michigan

密歇根大学

Chris Kirchenbauer

Meng Han

(韩萌)

8:55-9:10

15分)

Necessity to mandate Automatic Headlamp  Levelling-Driver perception and behavior towards manual headlamp leveling in  India

汽车照明等级强制执行的必要性——印度驾驶员知觉与行为现状

B.V.Shamsundara

Automotive Research Association of India

印度汽车研究协会

9:10-9:25

15分)

Research on the Photometric Performance of HID Modified  Headlamps

氙气前照灯的光学性能研究

Wei Wang王玮

SMVIC

上海机动车检测中心

9:25-9:40

(15)

Safety and Driver Perception aspects of LED-Matrix High  Beams

LED矩阵远光灯的安全性与驾驶员知觉

Armin Austerschulte

Automotive Lighting Reutlingen GmbH

汽车照明罗伊特林根有限公司

9:40-9:55

15分)

Photobiological safety of automotive lighting

汽车照明的光生物安全

Bin Zhao赵斌

CATARC

中国汽车技术研究中心

9:55-10:10

15分)

    Break



Topic5: New  Demand and Method 新方法新需求


10:10-10:35

25分)

Keynote Speech: 专题报告

汽车灯具的后装市场需求分析

The Trend of Automotive Lighting In  After Market

Zhaoji Guo郭肇基

Skoito

上海小糸

Xiangyu Dong

(董翔宇)

Bart Terburg

10:35-10:50

15分)

Vacuum  Coating Technology for Reflector Coatings

反射器涂层的真空涂层技术

Gerd Ickes

Leybold Optics GmbH

莱宝光学有限公司

10:50-11:05

(15)

LED Chip Design and LED Encapsulation Technology  Research for Automotive Light Source

车用光源的大功率LED芯片设计和封装工艺研究

Jiaping Shao 邵嘉平

Cree

科锐光电发展有限公司

11:05-11:20

15分)

Quantification, assessment and improvement of luminance  gradient in rear light-Roadmap toward design of homogeneity

汽车尾灯的亮度变化的量化、评价与改进-一致性设计的路标

Bertrand  de l’Éprevier

Automotive  Lighting Rearlamp France

法国汽车尾灯

11:20-11:35

15分)

Thermal Challenges of LED Frontlighting Design

LED前照灯热设计的挑战

Meng Han 韩萌

Philips  Automotive Lighting

飞利浦汽车照明

11:35-12:00

25分)

现场提问

Q & A

12:00-13:30

午餐(自助)

Lunch(Buffet)


620(星期五)下午

June 20(Friday) Afternoon

地点:大宴会厅  二楼

Location: Grand Ballroom(2F)


Topic6:  Regulations and Measurements法规与测试


13:30-13:55

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Innovation, Standardisation and Regulation – New  Opportunities for Global Harmonisation

革新、标准化和法规——全球一体化的新机遇

Geoff  Draper

The  International Automotive Lighting and Light Signalling Expert Group (GTB)

国际汽车照明与信号专家联合会

Marcin Gorzkowski,

Shijun Zhang

(章世骏)

13:55-14:20

25分)

Keynote Speech: 专题报告

The develop  trend for China Automotive Lighting Standards  

中国汽车灯具标准的发展趋势

Ming  Ling凌铭

SMVIC

上海机动车检测中心

14:20-14:35

15分)

Impact to Develop a Global Beam Pattern for ECE Markets  Around the World

ECE市场统一光型的冲击

Andrew Kok

Ford Motor Research & Engineering (Nanjing) Co.,  Ltd

福特汽车工程研究(南京)有限公司

14:35-14:50

15分)

Evaluation method of Headlamp based on luminance  distribution of road surface

基于路面亮度分布的汽车头灯评价方法

Jian Huang黄健

Shanghai KX Optoelectronic Co., Ltd.

上海开玄光电科技有限公司

14:50-15:0515分)

SAE Lighting Systems Group  Overview: Standards Development and Related Activities

SAE照明系统工作组概述——标准发展与相关活动

Bart P. Terburg

Society of Automotive Engineers (SAE)

美国汽车工程师协会

15:05-15:30

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Harmonisation of Automotive Lighting Standards in China  and the International Standard

中国车灯标准与国际标准的融合

Yuntang He何云堂

CATARC

中国汽车技术研究中心

15:30-15:50

20分)

茶歇 Break



Topic7: Intelligent Lighting and New Technology 智能照明与新技术


15:50-16:15

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Application  of Laser and OLED for Headlamps

激光与OLED 在汽车车灯上的应用


Huancai  Lu 鹿焕才

欧司朗(中国)照明有限公司

OSRAM  China

Wolfgang  Huhn,

Christophe  LE-LIGNE

16:15-16:3015分)

OLED  – Vision for an automotive light source

OLED——汽车照明光源愿景

Kai Qin 秦凯

Hella  Nanjing Technical Center

海拉(上海)管理有限公司南京研发分公司

16:30-16:45

15分)

Research on Curve Mode Algorithm of AFS Based on Driver  Visual Characteristic

一种考虑驾驶员前视预瞄特性的AFS弯道照明算法研究

Zhenhai Gao高振海

Jilin University

吉林大学

16:45-17:0015分钟)

Intelligent Exterior Lighting in Jaguar Land Rover

捷豹路虎中的智能汽车外部照明

Steen McCollin

& Shammika Wickramasinghe

Jaguar Land Rover

捷豹路虎公司

17:00-17:1515分钟)

A Safety Concept for Laser Headlamps

激光前照灯的安全性

Wolfgang  Huhn,

Audi AG

德国奥迪集团公司

17:15-17:40

25分)

Keynote Speech: 专题报告

Is  laser the next source for exterior lighting?

激光是否能成为汽车外部照明的新光源?

Benoit Reiss

Valeo Lighting Systems

法雷奥集团照明系统

17:40-18:10

30分)

Pannel Discussion专题讨论

Rainer  Neumann

Regulations and New Technology

法规与新技术

18:10-18:20

10分)

闭幕式

Closing Ceremony


论坛活动结束

End of the Forum