中国国际汽车照明论坛(IFAL)

2015年 议程







Thursday June 18th618周四Session Chair
08:30-08:50
20 min
Opening Ceremony开幕式Ad de VISSER,  Yandan LIN                (林燕丹)
Welcome  Address by Dean of SIST, Fudan University复旦大学信息科学与工程学院院长致辞
Speech  by UN GRE Past-Chairman联合国GRE前主席致辞
Speech  by GTB President国际汽车专家联合会(GTB)主席致辞
Speech  by CIE Vice President国际照明委员会副主席 致辞
Welcome  Address by CIES Secretary General中国照明学会秘书长致辞
Speech  by NTCAS Lighting & Luminaire Committee Director全国汽车标准化委员会灯光和灯具委员会主任致辞
IS 01
   08:50-09:30
   Invited Speech
   (40 min)
Applications and Issues of  Optical Camera Communications (OCC) in IEEE 802.15.7r1 Optical Wireless  Communication TGIEEE 802.15.7r1无线光通信工作组中有关光学摄像通信的应用与问题
Yeong  Min JANG, Professor of Kookmin University, Korea Chairman of IEEE 802.15.7r1  Short-Range OWC TG韩国国民大学教授、IEEE 802.15.7r1 Short-Range OWC TG 主席
Yeong Min JANG
09:30-09:50
   (20 min)
Tea Break & Take Group  Photos茶歇、合影
Session 1:   Regulation  法规Session  Chair
KS 01
   09:50-10:15
   Keynote Speech
25 min)
Third Revision  of the 1958 Agreement and Simplification of UN Regulations on Lighting and  Light Signalling1958协议(第三次修订)与联合国照明与信号标准(简化版)Geoff DRAPER, Shijun ZHANG           (章世骏)
Marcin  A. GORZKOWSKI, Past-chairman of the United Nations’ Working Party on Lighting  and Light Signalling (GRE)联合国灯光与信号法规部(GRE)前主席
   Marcin A. GORZKOWSKI
KS 02
   10:15-10:30
   Oral Keynote
   (15 min)
SAE Standards Development to  Support Advanced Lighting Technologies in North America顺应北美先进照明技术——SAE标准的发展
Bart P.  TERBURG, Chairman of the Society of Automotive Engineers (SAE) Lighting  Systems Group美国汽车工程师协会照明系统工作组主席
   Bart P. TERBURG
KS 03
   10:30-10:55
   Keynote Speech
   (25 min)
C-GTB Development and its  Support to Automotive Lighting Standards in China国际汽车照明及光信号专家委员会中国委员会发展现状及对中国汽车照明标准的促进
Yuntang  HE, CATARC中国汽车技术研究中心
   何云堂
KS 04
   10:55-11:10              Keynote  Speech
   (15 min)
Mathematical Model of Type  Approval Requirements for Headlighting前照灯型式认证要求的数学模型
Tomasz  TARGOSINSKI, Motor Transport Institute, Poland波兰机动车研究所
   Tomasz TARGOSINSKI
KS 05
   11:10-11:35               Keynote  Speech
   (25 min)
Recent Developments in the  Standardization and Regulation of LED Light SourcesLED光源标准和标准化的发展现状
Walter  SCHLAGER, Lumileds, BG Automotive
   Bart P. TERBURG, Osram, SYLVANIA
Lumileds
Walter SCHLAGER
欧司朗
Bart P. TERBURG
11:35-12:00
   (25 min)
Q & A现场提问
12:00-13:30
90 min)
Lunch午餐
Session 2:  Optical Design  & Safety   光学设计与安全Session  Chair
OP 01
   13:30-13:45
   (15 min)
Comparison  amongst Emerging Markets in Regards to Headlamp Performance and the  Challenges Ahead for Global Programs前照灯新兴市场的对比与面临全球市场的挑战Zhijun ZHENG (郑志军), Christophe LE-LIGNE
Luciano  LUKACS, Ford Motor Company福特汽车工程研究(南京)有限公司
   鲁曦诺
KS 06
   13:45-14:00                Keynote  Speech
   (15 min)
Virtual Prototyping Solution for  Automotive Lighting基于虚拟原型的汽车照明解决方案
Hao  WANG, OPTIS CHINA欧棣斯软件(上海)有限公司
王浩
OP 02
   14:00-14:15
   (15 min)
The Impact of Approximate  Modeling on Simulation Results近似建模对仿真结果的影响
Steffen  RAGNOW, Synopsys Inc., Paderborn, Germany新思科技
Steffen RAGNOW
OP 03
   14:15-14:30
   (15 min)
Application and Molding of Lens  in Automotive Lighting车灯中透镜的应用及成型工艺
Bicom  Optical
   Wenqing LIANG
深圳市百康光电有限公司
   梁文清
OP 04
   14:30-14:45
   (15 min)
A New Era of LED Foglamps for  the World Valeo Modular Design with Direct Lens Illumination Provides  Best-in-Class Performance for Comfort, Safety and StyleLED雾灯新纪元——全球法雷奥模块化直接透镜设计打造最佳舒适、安全与美观的照明
Patrick GRAAS, Valeo Lighting Systems法雷奥集团照明系统
Patrick GRAAS
OP 05
   14:45-15:00
   (15 min)
Modularization LED Head Lamp模块化LED前照灯设计
Luke  LIANG, Ford Motor Research & Engineering (Nanjing) Co., Ltd.福特汽车工程研究(南京)有限公司
   梁峰
KS 07
   15:00-15:25
   Keynote Speech            (25 min)
Tolerance Analysis of Optical  Systems and Advanced SMT光学系统的公差分析及高级SMT
Maoke  ZUOOSRAM China欧司朗(中国)照明有限公司
   左懋科
15:25-15:40
   (15 min)
Q & A现场提问
15:40-15:55
15 min)
Tea Break茶歇
Session 3:  Measurement  & Light Source     测量与光源Session  Chair
OP 06
   15:55-16:10
15 min)
Near-Field  Distribution Measurement in the Research of LED Automotive Luminaires近场分布光度测量在LED汽车灯具研发中的应用Jeffrey  WU,
   Ruiqian GUO          (郭睿倩)
Tenghai  LAU, EVERFINE Institute of Optoelectronics远方光电科学研究院
   刘腾海
KS 08
   16:10-16:25                Keynote  Speech
15 min
Series Lamp for Road Vehicles  Location and Dimensional Measurement Method Research系列灯泡灯丝位置和尺寸测量方法研究
Yinhua  JI, SMVIC上海机动车检测中心
   季银华
OP 07
   16:25-16:40
   (15 min)
Fast Headlamp Measurement Using  Luminance Measurement Technique基于成像原理的车灯快速配光测试方法以及杂散光对测试结果影响的研究
Xiaobo  LIU, Shanghai Light-All Co., Ltd, China光傲科技股份有限公司
   刘小波
KS 09
   16:40-16:55              Keynote  Speech
15 min)
New High Performance Halogen  Light Sources与时俱进的高性能卤素光源
Wolfgang  SCHIENE, Lumileds GermanyLumileds 德国
   Wolfgang SCHIENE
OP 08
   16:55-17:10
   (15 min)
LED Chip Design and LED  Encapsulation  Technology Research for  Automotive Light Source车用光源的大功率LED芯片设计和封装工艺研究
Jiaping  SHAO, Cree科锐光电
   邵嘉平
OP 09
   17:10-17:25
   (15 min)
New High Intensity LED Light  Sources and Their Impact on Automotive Front Lighting Setups新型大功率LED光源及其在前照灯中的应用
George  PAN, OSRAM Opto Semiconductors (China) Co.,Ltd欧司朗光电半导体(中国)有限公司
George PAN
17:25-17:40
   (15 min)
Q & A现场提问
PD 01
   17:40-18:00
   Panel Discussion
   (20 min)
Standardized  LED Light Sources & New Lamp Photometry TestingLED光源标准化与灯具光学测试新方法Tomasz TARGOSINSKI
19:00-20:30
   (90 min)
Dinner晚宴
Friday June 19th619周五
Session 4:   Perception   觉研究Session  Chair
KS 10
   08:30-08:55
   Keynote Speech
   (25 min)
Naturalistic  Driving Data and Driver Headlighting Needs自然行驶状态数据与驾驶员对前照灯的需求Michael J. FLANNAGAN, Taiming ZHOU周太明)
Michael  J. FLANNAGAN, University of Michigan密歇根大学
Michael J. FLANNAGAN
OP 10
   08:55-09:10
   (15 min)
Fieldstudy of Headlamp Alignment  for Avoiding Glare and Reaching a Maximal Detection Distance前照灯防眩光和最大照射距离的现场研究
Kyriakos  KOSMAS, Darmstadt University of Technology德国达姆斯塔特工业大学
   Kyriakos KOSMAS
OP 11
   09:10-09:25
   (15 min)
Effect of Automotive Lamps Area  on Discomfort Glare车灯面积对不舒适眩光的影响
Mitsuhiro  UCHIDA, Stanley Electric Co., Ltd斯坦利电气有限公司
   内田光裕
KS 11
   09:25-09:40
   Keynote Speech
   (15 min)
Glare Study of Unbound Headlamp  Leveling in Motorcycles摩托车前照灯水平高度未限制带来的眩光影响研究
B.V.  SHAMSUNDARA, Automotive Research Association of India印度汽车研究协会
B.V. SHAMSUNDARA
KS 12
   09:40-09:55                Keynote  Speech
   (15 min)
An Approach to Avoid  Stroboscopic Effects on Pulse-width Modulated LED Headlamps防止脉冲宽度调制LED前照灯发生频闪效应的方法研究
Jonas  KOBBERT, Darmstadt University of Technology德国达姆斯塔特工业大学
Jonas KOBBERT
09:55-10:10
   (15 min)
Q & A现场提问
10:10-10:25
15 min)
Tea Break茶歇
Session 5:  Advanced  Technology    先进技术Session  Chair
IS 02
   10:25-11:05
   Invited Speech
   (40 min)
Experimental  Demonstration of Outdoor Free-space Hundred-meter Transmission Based on LED  VLC SystemLED可见光通信在室外百米自由空间内信息传递的实验演示Yeong Min JANG,                     Xiangyu DONG(董翔宇)
Nan CHI,  Fudan University复旦大学
   迟楠
OP 12
   11:05-11:20
   (15 min)
Investigation of Applying Laser  in Vehicle Rear Foglamp激光在汽车后雾灯中的应用研究
Danghua  JIANG, Changzhou Xingyu Automotive Lamp Co., Ltd常州星宇车灯股份有限公司
   蒋荡华
OP 13
   11:20-11:35
   (15 min)
Automotive Ambient Lighting  Trend and Control Theory Research汽车氛围灯趋势及控制理论研究
Liang  QU, Shanghai Volkswagen Automotive Co., Ltd上海大众汽车有限公司
   曲亮
OP 14
   11:35-11:50
   (15 min)
OLED – New Dimensions, New  ChallengesOLED——新维度、新挑战
Kai QIN,  Hella Corporate Center China海拉(中国)管理有限公司-南京研发中心
   秦凯
11:50-12:00
   (10 min)
Q & A现场提问
12:00-13:30
90 min)
Lunch午餐
Session 6 ADB  Technology 自适应远光灯技术Session  Chair
KS 13
   13:30-13:55
   Keynote Speech
   (25 min)
The Advanced ADB  System of the New Audi Q7奥迪全新Q7的自适应远光灯系统Wolfgang HUHN,
   Bin ZHAO              (赵斌)
Wolfgang  HUHN, Audi AG德国奥迪集团公司
   Wolfgang HUHN
KS 14
   13:55-14:20           Keynote  Speech
25min
Adaptive Driving Beam –  Automatic Light Control without Glare自适应远光灯——无眩光灯光自动控制
Rainer  NEUMANN, Varroc Lighting Systems GmbHVarroc照明系统股份有限公司
Rainer NEUMANN
OP 15
   14:20-14:35
   (15 min)
The Partition Optimization  Design Based on an Adaptive Driving Beam System (ADB)基于自适应远光灯(ADB)功能的分区优化设计
Shu  JIANG, Chery Automobile Engineering Research Institute奇瑞汽车工程技术研究院
   姜舒
KS 15
   14:35-15:00
   Keynote Speech
   (25 min)
LED-Matrix Systems – Revolution  and EvolutionLED矩阵——革命与革新
Zhiwen  YANG,  Hella Corporate Center China海拉(中国)管理有限公司-南京研发中心
   杨之文
15:00-15:15
15 min
Q & A现场提问
15:15-15:30
15 min
Tea Break茶歇
Session 7 Trend  and Challenge   趋势与挑战Session  Chair
KS 16
   15:30-15:55               Keynote  Speech
   (25 min)
Linear Aspect Application and  Regulation Challenges on DRL Function日间行车灯的线性型态应用和面临的标准挑战Wolfgang SCHIENE,           Meng HAN                 (韩萌)
Lei  FAN, Valeo Lighting Systems法雷奥集团照明系统
Lei FAN
KS 17
   15:55-16:10               Keynote  Speech
   (15 min)
Glare Free High Beam for Chinese  Market针对中国市场的无眩光远光灯
Benoit REISS,  Valeo Lighting Systems法雷奥集团照明系统
Benoit REISS
KS 18
   16:10-16:35                Keynote  Speech
   (25 min)
Technology of EMC Test  in Automotive Luminaires汽车灯具的电磁兼容测试技术
Tianyi  TENG, SMVIC上海机动车检测中心
   滕添益
KS 19
   16:35-17:00
   Keynote Speech
   (25 min)
Next Generation Automotive LED  Light Sources for Asia针对亚太的新一代车用LED光源
Meng  HAN, Lumileds Asia PacificLumileds 亚太
   韩萌
17:00-17:15
15 min
Q & A现场提问
PD 02
   17:15-17:35
   Pannel Discussion
   (20 min)
New Future Beam  Pattern for Low Beam & Road Illumination未来近光灯的光束和道路照明?Rainer NEUMANN
OP 16
   17:35-17:50
   (15 min)
Hot research topics in the field  of automotive lighting汽车照明领域热点研究课题Marcin A. GORZKOWSKI
Yandan  LIN on behalf of Internation Organizing Committee林燕丹,代表国际组委会发布
17:50-18:00
   (10 min)
Closing Ceremony闭幕式