国际汽车照明论坛(IFAL)

2017年 议程


IFAL 2017 Agenda
Tuesday March 737周二Session Chair
09:00-09:30
30 min
Opening  Ceremony开幕式Prof. Yandan Lin                (林燕丹教授)
Speech  by Chairman of China Illuminating Engineering Society中国照明学会领导 致辞
Speech  by School of Information and Technology, Fudan University复旦大学信息科学与工程学院领导 致辞
Speech  by China Quality Certification Center中国质量认证中心领导 致辞
Speech  by Shanghai Motor Vehicle Inspection Certification &Tech innovation  Center Co.,LTD上海机动车检测认证技术研究中心有限公司领导 致辞
Speech  by International Executive Committee   of IFAL, Past-chairman of United Nations' Working Party on Lighting  and Light Signalling (GRE)IFAL 国际执行委员会领导,联合国灯光与信号法规部领导 致辞
OP 01
   09:30-09:45
   (15 min)
Vehicle signature
   – present and future purpose, meaning and importance of making vehicle  distinct
车辆签名——让汽车独特的目的,意义和重要性
IFAL  Executive Committee Chairman
   The United Nations' Working Party on Lighting and Light Signalling (GRE),  Past-chairman
   Mr. Marcin A. Gorzkowski,
IFAL  国际执行委员会主席,联合国灯光与信号法规部前主席
   Marcin A. Gorzkowski 先生
09:45-10:30
   (45 min)
Tea Break & Take Group  Photos & Exhibition Tour茶歇、合影、展会参观
Session 1:   Regulation  & Safety  法规与安全Session  Chair
OP 02
   10:30-10:45
   (15 min)
Optimal technical content of  type approval requirements concerning headlights前照灯类型认证要求的技术描述改进Dr. Bart P. Terburg
   Dr. Meng Han(韩萌博士)
Motor  Transport Institute, Poland
   Dr. Eng. Tomasz Targosinski
波兰机动车研究所
   Tomasz Targosinski
博士
OP 03
   10:45-11:00
   (15 min)
Work in Progress: Lighting  Standardization  Activities in the SAE  Lighting Systems Group照明标准工作进展
SAE  Lighting Systems Group
   Dr. Bart P. Terburg
SAE照明系统工作组
   Bart P. Terburg博士
OP 04
   11:00-11:15
   (15 min)
Safety potential of advanced  headlighting systems高端前照灯系统的安全性
University  of Michigan, Ann Arbor, Michigan USA
   Dr. Michael J. Flannagan
美国密歇根大学
   Michael J. Flannagan副研究员
OP 05
   11:15-11:30              
   (15 min)
The new “Light Source  Resolution” with regard to future light source proposals and versus  regulations in different regions新的“光源决议”——基于未来光源提议和不同地区的法规
LUMILEDS  Germany GmbH
   Dr. Walter Schlager
LUMILEDS Germany GmbH
   Walter Schlager 博士
OP 06
   11:30-11:45              
   (15 min)
Determining the effects of sharp  cut-off lines vs. smooth cut-off lines on glare rating不同类型明暗截止线对眩光评价的影响
Technische  Universität Darmstadt
   M.Sc. Jonas Kobbert,
达姆施塔特工业大学
   Jonas Kobbert 先生
11:45-12:00
   (15 min)
Q & A现场提问
12:00-13:30
90 min)
Lunch午餐
Session 2:  Optical Design  & lighting technology   光学设计与灯光技术Session  Chair
OP 07
   13:30-13:45
   (15 min)
Condensation in  Automotive Lamps and Solving Strategy汽车灯具中的雾气问题及其应对策略Dr. Henning Kiel
    Mr. Xiangbing Li(李祥兵)
SAIC  Volkswagen
   Dr.-Ing. Henning Kiel
上汽大众汽车有限公司
   Henning Kiel 博士
OP 8
   13:45-14:00
   (15 min)
A Novel LED Automotive Headlamp  Optcal System Fulfill the SAE US National Standard一种新型的LED汽车灯具光学系统
Foshan  Institute of Sun Yat-sen University
   Dr. Tao Luo
中山大学佛山研究院
   罗滔 博士
OP 09
   14:00-14:15
   (15 min)
Design of A Headlamp with  Freeform Reflectors汽车前照灯的自由曲面设计
University  of Shanghai for Science and Technology
   A. Prof. Weibin Shi
上海理工大学光电计算机工程学院
   施伟斌 副教授
OP 10
   14:15-14:30
   (15 min)
Modular solutions to address  range and style evolutions模块化解决方案——适用于前照灯的范围和造型演变
Valeo
   Mr.Lei Fan
法雷奥
   范磊 经理
OP 11
   14:30-14:45
   (15 min)
Research on LED headlamp thermal  managementLED前照灯的热管理研究
Technical  center, Dong feng Peugeot et citeroen Automobile company, Ltd
   Mr. Xiangbing Li
东风标致汽车有限公司技术中心
   李祥兵 经理
OP 12
   14:45-15:00
   (15 min)
High luminance LED source for  stylish frontlighting design高亮度LED光源在前照灯造型设计中的应用
Lumileds  China
   Dr. Meng Han
Lumileds China
   韩萌 博士
15:00-15:15
   (15 min)
Q & A现场提问
15:15-15:45
30 min)
Tea Break茶歇
Session 3:  Measurement  & Evaluation     测量与评估Session  Chair
OP 13
   15:45-16:00
15 min)
A Research on  the Hazard of Coating Bulb with High Color Temperature on Automobile  Headlamps镀膜高色温灯泡在汽车前照灯上的危害性研究Dr. Rainer Neumann
    Mr.Jinlong Ao(敖锦龙先生)
Shanghai  Motor Vehicle Inspection Certification & Tech Innovation Center Co.,  LTD
   Mr. Xiaolei Tang
上海汽车检测认证技术创新中心有限公司
   唐小雷 工程师
OP 14
   16:00-16:15                
15 min
The Speed Optical Consistency  Test Technology of LED modules in Automotive LightingLED车灯模组光色一致性快速检测技术
EVERFINE  Institute of Optoelectronics
   Mr. Zhijun Guo
远方光电学院 郭志军 副总经理
OP 15
   16:15-16:30
   (15 min)
Contrast measurements for  detection and recognition with Laser High Beam Systems in real life driving  tests激光远光灯在道路上的探测识别对比度测试
Technische  Universität Darmstadt
   M.Sc. Jonas Kobbert,
德国达姆斯塔特工业大学
    Jonas Kobbert
先生
OP 19
   16:30-16:45
   (15 min)
Next lighting generation: From  static light pattern to light movies下一代汽车照明:从单一到多样
HELLA  Nanjing Technical Center
   Mr. Kai  Qin
海拉南京研发中心
   秦凯 经理
16:45-16:55
   (10 min)
Q & A现场提问
16:55-17:55
   Panel Discussion
   (60 min)
Regulatory  Challenge vis-á-vis Rapidly Evolving Headlight Technology
   Dr. Rainer Neumann, Dr. Bart Terburg, Mr. Jinlong Ao, Dr. Michael  Flannagan, Mr. Marcin Gorzkowski
新汽车照明技术下法规的改变
   Rainer Neumann博士,Bart Terburg博士,敖锦龙 总工程师,Michael Flannagan 博士,Marcin  Gorzkowski先生
Rainer Neumann
18:00-20:00
   (120 min)
Dinner晚宴
Wednesday  March 838周三
Session 4:   Perception   觉研究Session  Chair
OP 16
   09:00-09:15
   (15 min)
Performance oriented  Requirements
   for Front Lighting
实现良好性能前照灯的要求Mr. Marcin Gorzkowski
    Mr. Jeffrey Wu(吴继武先生)
Varroc  Lighting Systems GmbH, Germany
   Dr. Rainer Neumann
Varroc照明系统股份有限公司
   Rainer Neumann 博士
OP 17
   09:15-09:30
   (15 min)
Traffic Sign Illumination with Glare-Free  High Beam防眩远光灯:最理想的交通标识照明
Technische  Universität Darmstadt
   M.Sc. Kyriakos Kosmas
德国达姆斯塔特工业大学
Kyriakos KOSMAS 先生
OP 18
   09:30-09:45
   (15 min)
Osram Smartrix Module  Application in ADB SystemADB系统中的矩阵模组应用
Osram  Kunshan Display Optic., Co.,LTD
   Ms. Yanxia Fu & Mr. Maoke Zuo
欧司朗彩显特种光源(昆山)有限公司
   付彦霞 专家;左懋科 经理
OP 34
   09:45-10:00                
   (15 min)
Anti-Glare Active Glasses主动防眩目眼镜
Valeo  
   Chen Chen
法雷奥
陈琛
OP 20
   10:00-10:15                
   (15 min)
Analysis of disability glare on  actual road conditions based on eye tracking system实际道路行驶条件下基于眼动数据的失能眩光分析
Fudan  University
   Prof. Yandan Lin
复旦大学
   林燕丹 教授
10:15-10:30
   (15 min)
Q & A现场提问
10:30-11:00
30min)
Tea Break茶歇
Session 5:  Advanced  Technology    先进技术Session  Chair
OP 21
   11:00-11:15
   (15 min)
Real-time remote  data monitoring and acquisition system for automotive lamps based on Internet  of Things基于物联网的汽车灯具实时远程数据监控和采集系统Dr. Michael J. Flannagan
   Dr. Eng. Tomasz Targosinski  
Ford  Motor Company of Australia Limited
   Mr. Vikas Markanday
福特汽车澳大利亚有限公司
   Vikas Markanday 工程师
OP 22
   11:15-11:30
   (15 min)
BMBF-Project VoLiFa 2020 – Results of the  test car integrated LCD headlamp development德国联邦教研部VOLIFA  2020项目——LCD前照灯车辆的测试结果
HELLA  Nanjing Technical Center
   Mrs. Zhiwen Yang
海拉南京研发中心
   杨之文 经理
OP 23
   11:30-11:45
   (15 min)
LITIX™ LED DriverLITIX™ LED Driver
Infineon  Greater China, Automotive Division
   Mr. Shiming Li
英飞凌大中华区汽车电子事业部
   李世铭
经理
OP 24
   11:45-12:00
   (15 min)
SmartRGB LED for Future  Automotive Lighting智能RGB LED在未来汽车照明中的应用
Dominant  Opto Technologies Sdn Bhd, Melaka, Malaysia
   Mr. Low Tek Beng
马来西亚统明亮光电科技私营有限公司
   Low Tek Beng 高级副总裁
12:00-12:10
   (10 min)
Q & A现场提问
12:10-13:30
80 min)
Lunch午餐
Session 6  Intelligent  and Measurement 智能与测量Session  Chair
OP 25
   13:30-13:45
   (15 min)
The Performance Evaluation and  Test Method of ADB SystemADB系统测试方式与评价Dr. Walter Schlager
   Mrs. Qian Li(李倩 副所长)
Changzhou  Xingyu Automotive Lighting Systems Co., Ltd.
   Dr. Deng Liang
常州星宇车灯股份有限公司
   邓亮 博士
OP 26
   13:45-14:00          
   (15 min)
Key Technology and Solution for  Speed Measurement of Auto-headlamps汽车前照灯快速检测的关键技术与解决方案
EVERFINE  Institute of Optoelectronics
   Mrs. Qian Li
远方光电学院
   李倩 副所长
OP 27
   14:00-14:15
   (15 min)
Combining goniophotometry and  digital image processing基于图像处理的分布光度测试法
Light-All  Co., LtdOn behalf of  TechnoTeam
   Bildverarbeitung GmbH

   Mr. Bob Liu
光傲科技股份有限公司(代表TechnoTeam
   Bildverarbeitung GmbH公司)
   刘小波 总经理
OP 28
   14:15-14:30
   (15 min)
Automotive ambient light quality  evaluation based on high resolution imaging colorimeter汽车氛围灯高分辨率光品质最新评价方法
Shanghai  KX Optoelectronic Co., Ltd
   Mr. Song Jun
上海开玄光电科技有限公司
宋俊 工程师
14:30-14:40
10 min
Q & A现场提问
14:40-15:10
30 min
Tea Break茶歇
Session 7 Trend  and Challenge   趋势与挑战Session  Chair
OP 29
   15:10-15:25              
   (15 min)
Key Packaging  Technologies for Automotive Lighting汽车照明所需之关键封装技术Mr. Christophe Le-LIGNE
   Mrs. Zhiwen Yang(杨之文)
HongKong  University of Science and Technology
   Prof. Ricky Lee
香港科技大学
   李世玮 教授
OP 30
   15:25-15:40              
   (15 min)
Light-weight technoly research  on auto lamp汽车灯具的轻重量技术研究
Technical  center, Dong feng Peugeot et citeroen Automobile company, Ltd
   Mr. Xiangbing Li
东风标致汽车有限公司技术中心
   李祥兵 经理
OP 31
   15:40-15:55                
   (15 min)
New Notchless SMT Type Light  Source and their impact on Automotive Economic ADB Solution新型无痕贴片式光源及其对经济型ADB方案的影响
OSRAM  Opto Semiconductors (China)Co.,Ltd
   Mr. George Pan
欧司朗光电半导体(中国)有限公司
   潘忠辉 经理
OP 32
   15:55-16:10
   (15 min)
Trends in Interior lighting内饰照明的趋势
HELLA  Nanjing Technical Center
   Mr. Geliang Bian
海拉南京研发中心
   卞葛亮 主管
OP 33
   16:10-16:25
   (15 min)
Flexible OLED Technology for  Automotive Rear Lighting柔性OLED技术在汽车尾灯中的应用
AUDI AG
   M.Sc. Philipp Rabenau
奥迪集团
   Philipp Rabenau 先生
16:25-16:35
10 min
Q & A现场提问
OP 35
   16:35-17:50
   (15 min)
Hot research topics in the  field of automotive lighting汽车照明领域热点研究课题Dr. Bart  P. Terburg
Yandan  LIN on behalf of Internation Organizing Committee林燕丹,代表国际组委会发布
17:50-18:00
   (10 min)
Closing Ceremony
   China Association of Automobile Manufacturers
   Xuejun Cang
   Electric Light Sources Institute of   Fudan University
   Prof. Ruiqian Guo
闭幕式
中国汽车工业协会车用灯具委员会
苍学俊 理事会理事长
   复旦大学 电光源研究所
   郭睿倩 教授